header-image3.png

Blog

Philantropy and Social Investments: Fostering Research and Innovation: New forms of financing and partnership PhiSi conference Amsterdam 2016During this conference we explored which forms of collaboration work best t [...]
Toekomstig Onderwijsbestel: Congres 2015: “Bestuurlijk-juridische lijnen van het toekomstig onderwijsbestel” NTOR / NVOR congres 2015 Op maandag 12 januari 2015 vond het congres, georganiseerd door de Nederlandse Verenigi [...]
Symposium Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie: Symposium en presentatie boek ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie’ 13 november 2014 in Utrecht Het symposium ging over nieuwe economische realiteiten, over o [...]

Het Koning Willem-Alexander Waterproject

Onlangs heeft Willem-Alexander zijn naam geleend aan een organisatie. Het gaat om aanleg van een waterreservoir, een druppelirrigatiesysteem en een klein bos.

Op zich een prima goed doel en passend bij de interesse rondom watermanagement van onze koning. Maar in dit geval blijkt bij nader en verder doorzoeken aan welke organisatie je naam verleend hebt dat er sprake kan zijn van conflicterende belangen. De belangen tussen gevende en ontvangende partijen. Zijn er geen doortastende vragen gesteld voordat er is ingestemd met deze naamsverbinding?
Het is mogelijk om de filantropische actie van onze koning te heroverwegen. Maar handiger is mogelijke negatieve PR reacties rondom je imago op voorhand te voorkomen. Waar geef je je naam aan? Wanneer heeft het waarde rondom de marketing van je goede doelen organisatie? Hoe zorg je ervoor dat een naamsverbinding een echte bekroning is op je voorbereidende werk?
Door goed en degelijk onderzoek te doen naar mogelijke achterliggende organisaties!
Wees er klaar voor en neem de tijd voor een goede voorbereiding voordat je overgaat tot de huldiging van je goed doel. Vraag advies en laat je goed voorlichten!
Wij, van Cabo & Partners, helpen je bij het geven en ontvangen van filantropische middelen. Het professionaliseren van je relatiebeheer en eventueel bijbehorende cultuurverandering.

Zie ook  NRC 29 april 2013

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

cabo&partners.nl

Cabo & Partners is gespecialiseerd in het ondersteunen van onderwijsinstellingen bij het organiseren van filantropisch beleid. Onze kernactiviteit is het organiseren hiervan door o.a. het professionaliseren van relatiebeheer, PR-beleid, (imago) marketing en de bijbehorende cultuurveranderingen.