header-image2.png

Blog

Philantropy and Social Investments: Fostering Research and Innovation: New forms of financing and partnership PhiSi conference Amsterdam 2016During this conference we explored which forms of collaboration work best t [...]
Toekomstig Onderwijsbestel: Congres 2015: “Bestuurlijk-juridische lijnen van het toekomstig onderwijsbestel” NTOR / NVOR congres 2015 Op maandag 12 januari 2015 vond het congres, georganiseerd door de Nederlandse Verenigi [...]
Symposium Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie: Symposium en presentatie boek ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie’ 13 november 2014 in Utrecht Het symposium ging over nieuwe economische realiteiten, over o [...]

Hoera 2014!

Hoera we zijn een nieuw jaar ingegaan: 2014! 
Van harte wensen wij iedereen een gelukkig, gezond, succesvol en liefdevol nieuwjaar. Zoals wij gewoon zijn dat te doen richting collega's, geliefden, onbekenden, kennissen, ... en het voelt vaak goed. 

Wij staan daar zelf wat dubbel in. 1 januari wordt over het algemeen beschouwd als een nieuw positief begin. Voor de een is het een nieuwe start en voor ander is het de datum waarop de subsidie stopgezet wordt of juist wordt toegekend.  

Hoe is het jaar voor u begonnen? Is er gekort op uw subsidie? Heeft u het nog net goed gered, maar komen de kortingen er de komende jaren aan? Hoe alert kunt u zijn en bent u geweest de laatste tijd? Heeft u, eventueel, voldoende tegenspraak georganiseerd?

Als het voortbestaan onder druk komt te staan komen er vaak onvermoede krachten vrij. Er wordt gezocht naar nieuwe middelen van bestaan en die worden gevonden! Maar kunt u voor dat geld hetzelfde doen wat u beloofd heeft? Het is moeilijk uit te leggen dat na jaren goede resultaten en een sober financieel beleid er alsnog wordt gekort. Wat kunt u doen in een zeer korte tijd? Hoe politiek wordt uw baan als in Den Haag of bij de provincie of gemeente over uw toekomst wordt besloten? Hoe voelt dat? Wat voor krachten komen dan vrij?
Een instituut dat sluit op 1 januari, een gehele werkeenheid opeens zonder subsidie na jarenlange voorbeeldige inzet. Het is een fait accompli.
Voor degenen die wel subsidie krijgen per 1 januari: hoe wordt of blijft u een goed georganiseerde ontvangende organisatie? Hoe of wat moet u doen om transparant te zijn, met vrijwilligers om te gaan, subsidie waardig te blijven, wat is uw return on investment

Wij zien dan dat mensen door een gevoel en besef van urgentie gaan samen denken, samen werken en samen strijden! De laatste tijd komen we dan het woord participatie voor of participatiesamenleving als we breder kijken. Is dat filantropie? Hoe maakt u daar beleid op? 

Het begin van het nieuwe jaar kan ook de aanleiding zijn om verder de toekomst in te kijken. Hoe ziet 1 januari 2018 eruit voor u en uw organisatie? 

Wij willen jullie van harte ondersteuning aanbieden omdat wij 2014 positief willen starten voor iedereen. Om degene die twijfelen over wat er nou gedaan moet worden een handje te helpen, hebben wij een kleine actie bedacht.

Op 9 januari krijgt u DEEL 2 van ons in de digitale brievenbus. Blijf opletten! Snel reageren zal straks belangrijk blijken. 

Blijf ons volgen, retweet ons, like of share...

 Wordt vervolgd...

 Cabo & Partners is te volgen via twitter: @cabo_carmen of #cabo-partners en #cabo&partners

Reacties   

 
#5 profile 01-11-2018 14:06
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Citeer
 
 
#4 profile 27-10-2018 11:14
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Citeer
 
 
#3 profile 15-12-2016 12:32 Citeer
 
 
#2 luigi4235 02-03-2015 21:23
Citeer
 
 
#1 luigi4235 17-02-2015 08:57
(-.-)Zzz...
+++thatsafunnypic.com+++
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

cabo&partners.nl

Cabo & Partners is gespecialiseerd in het ondersteunen van onderwijsinstellingen bij het organiseren van filantropisch beleid. Onze kernactiviteit is het organiseren hiervan door o.a. het professionaliseren van relatiebeheer, PR-beleid, (imago) marketing en de bijbehorende cultuurveranderingen.