header-image2.png

Blog

Philantropy and Social Investments: Fostering Research and Innovation: New forms of financing and partnership PhiSi conference Amsterdam 2016During this conference we explored which forms of collaboration work best t [...]
Toekomstig Onderwijsbestel: Congres 2015: “Bestuurlijk-juridische lijnen van het toekomstig onderwijsbestel” NTOR / NVOR congres 2015 Op maandag 12 januari 2015 vond het congres, georganiseerd door de Nederlandse Verenigi [...]
Symposium Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie: Symposium en presentatie boek ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie’ 13 november 2014 in Utrecht Het symposium ging over nieuwe economische realiteiten, over o [...]

Philantropy and Social Investments

25
Apr
Fostering Research and Innovation: New forms of financing and partnership PhiSi conference Amsterdam 2016

During this conference we explored which forms of collaboration work best to produce partnerships fostering research and innovation in Europe. Research and innovation are still in the lower ranks of the funding priorities of philantropic actors, despite the recent growth of foundations supporting research and innovation in Europe.

Lees meer: Philantropy and Social Investments

Toekomstig Onderwijsbestel: Congres 2015

18
Jan

“Bestuurlijk-juridische lijnen van het toekomstig onderwijsbestel” NTOR / NVOR congres 2015

Op maandag 12 januari 2015 vond het congres, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVOR) en het Nederlands Tijdschrift voor Onderwijsrecht (NTOR), in de Haagse Hogeschool plaats met als gastheer en mede-spreker Leonard Geluk. Hieronder een verslag op hoofdpunten.

Lees meer: Toekomstig Onderwijsbestel: Congres 2015

Symposium Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie

14
Nov

Symposium en presentatie boek ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie’ 13 november 2014 in Utrecht

Het symposium ging over nieuwe economische realiteiten, over opnieuw leren organiseren in tijden van transitie. Voor een kans voor iedereen op welvaart en welzijn, nu en in de toekomst. Er is een systeemverandering nodig met een andere configuratie van actoren en transactiemiddelen.Theoretische kaders en praktische bouwstenen voor Nieuwe Business Modellen (NBMs) worden aangereikt in het nieuwe boek onder redactie van Jan Jonker.

Lees meer: Symposium Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie

Prinsjesdag 2014

17
Sep

Ondernemen in Transitie

Dit jaar hebben wij Prinsjesdag in Den Haag, op uitnodiging van Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), doorgebracht. Op het programma stonden een aantal lezingen, het kijken naar de Gouden Koets die vlak langs het kantoor van SMO (Lange Voorhout) kwam, het volgen van de Troonrede op een scherm en netwerken.

Erg geïnspireerd werden wij van de lezing rondom de nieuwe publicatie van het SMO ‘Ondernemen in transitie; bedrijfstransities als innovatief model voor duurzaam ondernemen.’ Geschreven door prof.dr. Derk Loorbach, prof.dr.ir.Jan Rotmans en drs. Roebin Lijnis Huffenreuter.

Lees meer: Prinsjesdag 2014

40 Besturen onder financieel inspectie-toezicht

12
Sep

Vandaag maakt de Algemene Onderwijsbond (@Aobtweets) bekend dat veertig besturen onder verscherpt toezicht staat vanwege financiële problemen. De afgelopen twee jaar is er een stijging te zien van schoolbesturen in primair, voortgezet en expertisecentra die in financiële problemen komen. De inspectie hanteert de signaleringswaarden scherper, waardoor de besturen eerder onder toezicht worden geplaats. (bron www.aob.nl)

De Commissie Don heeft in 2009 al gewezen op het ontbreken bij veel onderwijsinstellingen van meerjarige begrotingen en risico-analyses. De basis daarvan is een meerjarenperspectief: waar wil je zijn over 5 jaar?

Lees meer: 40 Besturen onder financieel inspectie-toezicht

cabo&partners.nl

Cabo & Partners is gespecialiseerd in het ondersteunen van onderwijsinstellingen bij het organiseren van filantropisch beleid. Onze kernactiviteit is het organiseren hiervan door o.a. het professionaliseren van relatiebeheer, PR-beleid, (imago) marketing en de bijbehorende cultuurveranderingen.